2019.04.01. 17:30
Négy gimnázium diákjai vetélkedtek sütésben, főzésben
Szeretnék, ha több fiatal próbálná ki magát a vendéglátásban.
A konyhában is bizonyítaniuk kellett a tanulóknak Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
Öt megyei gimnázium tanulói mérték össze konyhai tudásukat hétfőn a megyeszékhelyen, az Egri Szakképzési Centrum által meghirdetett Gasztrodalmi vetélkedő elnevezésű versenyen. A megmérettetést hagyományteremtő céllal rendezték meg, hogy közelebb hozza és megkedveltesse a vendéglátás szakmáival a tanulókat.
Az egri vetélkedőt két forduló előzte meg, a legjobban teljesítő öt, egyenként három személyes csapat juthatott a döntőbe, ahol főzniük kellett, bolondos húsvéti terítéket tervezni, valamint interjúzni egy megyei vendéglátóegység vagy hotel vezetőjével.
Az első helyen a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ csapata végzett, második helyezett lett a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium csapata, a harmadik helyezést pedig a Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium diákjai harcolták ki maguknak. A negyedik és az ötödik helyen az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium két csapata végzett. Minden csapat vacsorautalványt kapott, az első három helyezett pedig értékes wellness valamint főzőiskola utalvánnyal is gazdagodott.
Gasztrodalmi vetélkedő döntője