borverseny

2019.06.26. 15:52

Négy megyei pincészetet is díjaztak az országos versenyen

Idén negyvenedik alkalommal adták át az Országos Borverseny díjait a napokban. Heves megyéből négy pincészet érintett.

M. H.

A legjobb fehérbor a Mátrai Borvidékről a Maróti Pince 2016-os olaszrizlingje lett, a legjobb illatos fajtából készült bor nagydíját a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok ’1014’ Irsai Olivér 2018 nevet viselő nedűje kapta meg, ugyancsak erről a vidékről. Két díjjal az Egri Borvidék is gazdagodott. A legjobb kékfrankos alapú házasítás a Besenyei Borház 2012-es Egri Vörös Cuvée-je lett, míg a Takarékok Vörösborának és egyben a Takarékok Borának idén a Dula Pincészet 2019-es Terézia Cabarnet-jét választották meg – közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) honlapján.

A díjakat dr. Nagy István agrárminiszter, a rendezvény védnöke, Légli Ottó a HNT és a borverseny elnöke, valamint Frittmann János, a Kunsági borvidék elnöke adták át. Légli Ottó köszöntőjében kiemelte, ez a szakmai megmérettetés nagy jelentőségre tett szert, mind a szervező szakmai feladatai sorában, mind pedig a versenyben részt vevő borászatok körében.

– Ma már a hazai borász társadalom az Országos Borversenyt meghatározó szakmai rendezvénynek tekinti – hangsúlyozta. Ezt bizonyítja az évről évre növekvő nevező borászatok és nevezett tételek száma. Idén a 2013-as évhez viszonyítva közel megháromszorozódott a nevezett tételek száma. Dr. Brazsil Dávid a HNT főtitkára bejelentette, a 2020-as Országos Borverseny bírálatának házigazdája a Mátrai Borvidék lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában