felszólalás

2019.06.25. 14:12

Nyitrai: tisztelet és köszönet a polgárőröknek!

A polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben. A szervezetnek, valamint tagjainak is köszönhető, hogy mára Magyarország a világ 15. legbiztonságosabb országává vált – jelentette ki hétfői napirend utáni parlamenti felszólalásában Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Heol

– A mai napirend utáni felszólalásom apropóját, aktualitását az adja, hogy ugyan június 27-én lesz a polgárőrnap, de az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében már a múlt szombaton összejöttek a magyar polgárőrök Balatonföldváron – kezdte felszólalását Nyitrai Zsolt. – Az Országos Polgárőr Szövetség 1991-ben alakult, 2021-ben lesznek 30 évesek, 30 esztendősök. Hazánkban több mint 60 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, teszik mindezt önkéntes módon, szabadidejük terhére. Minden becsületes magyar polgár hálás lehet ezért, köszönet és tisztelet a polgárőröknek és az Országos Polgárőr Szövetségnek.

Nyitrai Zsolt kiemelte: a polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben. A szervezetnek, valamint tagjainak is köszönhető, hogy mára Magyarország a világ 15. legbiztonságosabb országává vált. Magyarország Kormánya elismeri a polgárőrök

munkáját. Ezt láthatjuk a szervezet költségvetési támogatásában is, hiszen több mint egymilliárd forint költségvetési támogatást kap az Országos Polgárőr Szövetség.

– A polgárőrök évente 9 millió órát vannak szolgálatban, ami egy főre vetítve átlagosan 150 óra önkéntes szolgálatot jelent; hála és köszönet érte. Az utóbbi években a rendőrök és a honvédek oldalán a polgárőrök is kivették a részüket az illegális migráció elleni küzdelemből, létrehozták a határvédelmi tagozatukat. 2035 polgárőr-egyesület teljesít szolgálatot 3176 településen. Egy év alatt közel 80 százalékkal nőtt az ifjú polgárőrök száma. Megújuló eszközpark is segíti a polgárőrök munkáját, 1007 darab szolgálati gépjárművet, 12 085 új kerékpárt, 128 segédmotoros kerékpárt és 32 ezer új láthatósági mellényt kaptak. Közreműködésükkel jelentős mértékben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

A megbízott kiemelte: a közelmúltban Kövér László, az Országgyűlés elnöke hivatalában fogadta az Országos Polgárőr Szövetség delegációját, ahol közösen áttekintették az előttük álló feladatokat. A közelgő országos polgárőrnap alkalmából Isten éltessen minden polgárőrt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában