közgyűlés

2019.11.21. 13:00

Nyolc diák lett Eger Város Ösztöndíjasa

Nyolc középiskolás diák nyerte el az Eger Város Ösztöndíjasa címet 2019 őszén az előző tanév második féléves eredménye és a benyújtott pályázatok alapján.

HEOL

Együtt a díjazottak Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor +36303330726

A Közgyűlés november 21-i ülésen a fiatalok Mirkóczki Ádám polgármestertől vették át a támogatásról szóló dokumentumot – tájékoztatta portálunkat csütörtökön Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Együtt a díjazottak Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Mint az a közleményből kiderül, a 2019/2020-as tanév első félévében nyolc fiatal nyújtotta be pályázatát, majd a 2018/2019-es tanév tanulmányi átlaga, szociális rászorultság alapján valamennyi tanuló részesülhetett az Eger Város Ösztöndíjasa címben. A pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj havi tanulmányi támogatásból és egyösszegű támogatásból áll középfokú tanulmányok esetén, melynek összege összesen kétszázezer forint.

A támogatás tíz hónapon keresztül havi 10 ezer forintos ösztöndíjból, valamint egyszeri, százezer forintos támogatásból áll. Az Eger Város Ösztöndíjasa-program célja, hogy segítsen a tehetséges egri diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le.

Az önkormányzata legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.

EGER VÁROS ÖSZTÖNDÍJASA NYERTESEI, 2019/2020. tanév:

1. Koncz Dorina, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium

2. Liptai Kinga, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium

3. Morales Carlos Magor, Egri Dobó István Gimnázium

4. Plerpa Zsófia, Egri Dobó István Gimnázium

5. Plet Szabolcs, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium

6. Rottenstein Orsolya Kinga, Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

7. Sajtós Violetta, Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium

8. Utassy Virág, Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában