Köszöntő

2019.04.18. 15:08

Nyolcvanadik születésnapján köszöntötték Fejér István egri fotóművészt

Fejér István ezer szállal kötődik Egerhez.

M. H.

Fejér István egri fotóművész, igazi képmester, kivételes intuícióval, kvalitásérzékkel rendelkezik. Őt köszöntötte nyolcvanadik születésnapján Habis László polgármester csütörtökön irodájában. A családi és baráti körben töltött délelőttön felidézték, a művész 1957-től az Egri Fotóklub, 1962-től pedig az Aesculap Fotóklubnak is tagja. 1966-ban szerzett művészeti-oktatói engedélyt, és lett tagja a NADAR Stúdiónak, mely akkor igencsak modernek számított. Ugyanebben az évben a Heves Megyei Fotóklub vezetőjévé választották, s az maradt egészen 2000-ig.

 

– Ezer szállal kötődik városunkhoz és Gyergyószentmiklóshoz is. A csíksomlyói búcsún készült képei kiemelkedő tehetségről valamint látásmódról adnak tanúbizonyságot – mondta a polgármester.

1970-ben korszakalkotó újításként a Heves Megyei Művelődési Központtal karöltve először rendeztek szabadtéri kiállítást. Legalább hetvenezer felvétel, s megőrzött hatezer tekercs film jelenti eddigi munkásságát. – Isten éltesse nagyon sokáig – kívánta Habis László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában