heves megye

2018.05.22. 14:36

Online jegyfoglalás segíti a túrázókat

Az új rendszerrel bemutatóhelyekre, valamint meghirdetett túrákra lehet jegyet igényelni.

M. H.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a pünkösdi hétvége utáni napokban indítja el a környezet­­tudatos QARD rendszert használó online jegyfoglalási rendszerét, amellyel a bemutatóhelyekre, valamint meghirdetett túrákra foglalhatnak jegyet, derül ki a BNPI közleményéből.

A rendszer használatához nem kell külön leolvasókészülék, nincs szükség a jegy kinyomtatására sem, elég, ha a vendégek az okostelefonjukon magukkal viszik az e-mailben megkapott QR-kódjukat. Az igazgatóság a jegyrendszer kiválasztása során is a környezettudatosságot ­tartotta elsődlegesnek.

Emellett számos új funkció is megjelent a most újraszabott honlapjukon. Az oldal ­segíti a térségbe a kirándulást, túrát szervező turistákat, bemutatva a Bükk, a Mátra, Nógrád és a Bükki és Hevesi sík egyedi természeti és épített örökségét és a kapcsolódó ­kirándulási lehetőségeket. A honlapon a kirándulást tervezők tájékozódhatnak a nemzeti park által javasolt útvonalakról, térképpel, szintgrafikonnal és a túrához szükséges, több formátumban letölthető GPS-trackekkel segítve a felhasználókat. M. H.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!