Képzések

2019.02.23. 13:13

Önmagukról, egymásról is tanultak a képzésen

A képzés célja volt, hogy a munkaerőpiac sajátosságaira, az ott zajló versenyre felkészítse a résztvevőket, rámutatva saját készségeikre.

L. R.

Tizennyolc résztvevővel, jó hangulatban tartott fél napos, ingyenes önismereti workshopot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) februárban. A képzés célja volt, hogy a munkaerőpiac sajátosságaira, az ott zajló versenyre felkészítse a résztvevőket, rámutatva saját készségeikre, feltárva erősségeiket és a fejlesztendő területeket egyaránt. A munkaerőpiaci kompetenciák elsajátítása nagymértékben segítheti a munkahelyek, pozíciók közti váltáskor, hogy a dolgozó minél kedvezőbb munkakörbe nyerjen felvételt – hívta fel a figyelmet a HKIK.

A workshop során a jelenlévők kompetenciaalapú feladatokat teljesítettek, melyeken keresztül megtanulták felismerni saját jellemzőiket, az ellentéteket társaik közt, és azt is, hogy miként dolgozhatnak együtt, egymást kiegészítve és támogatva a különböző személyiségű emberek. Ezáltal nemcsak önismereti területen, hanem a munkakapcsolatok tökéletesítésében, problémakezelésben, a csapatmunka kialakításában is jártasságot szereztek a csoport tagjai.

Kelemen Judit, a foglalkozást vezető coach megkeresésünkre elmondta, nagyvállalatok képviselői és kisvállalkozók egyaránt részt vettek a képzésen. – Annyira jó hangulatban telt a délelőtt, hogy a workshop végeztével még másfél órán keresztül beszélgettünk a csoporttal. Mindenki nagyon produktívnak ítélte meg a foglalkozást – tette hozzá.

A képzés a Nők a munka világában Heves megyében pályázat forrásából valósult meg, melynek keretein belül a HKIK negyedévente tart az emberi erőforrások kérdéseire koncentráló klubfoglalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában