Operatív Törzs: továbbra se látogathatóak az idősotthonok

Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján a Heves Megyei Hírlap és a Heol.hu kérdésére arról is szó esett, látogathatják-e az intézményben lakókat a hozzátartozók, és ha igen, milyen szabályok betartásával.

Heol

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idõsotthonok ellenõrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifõorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján válaszoltak a Heves Megyei Hírlap és a Heol.hu azon kérdésére: a korlátozások lazítása kiterjed-e az idősotthonokra is, látogathatják-e az intézményben lakókat a hozzátartozók, és ha igen, milyen szabályok betartásával?

– Az idősotthonokban a látogatási tilalom változatlanul fennáll – tájékoztatott Müller Cecília országos tisztifőorvos. – Egyelőre nem látom, hogy pontosan mikor tudunk ezen változtatni, hiszen a mai nappal történnek változások. Az idős emberek ugyanúgy mint múlt héten és a járvány teljes időtartama alatt magas kockázatú csoportnak minősülnek, továbbra is a türelmüket kérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában