sajtótájékoztató

2019.11.18. 15:36

Oroján: Eger ne legyen az adóemelések városa!

A közgyűlés csütörtökön szavaz arról, hogy a jelenlegi 450 forint helyett 500 forint legyen Egerben az idegenforgalmi adó mértéke.

G. Zs

– Az elmúlt egy évben arról beszéltünk, hogy milyen jól teljesít az egri gazdaság, vagy az idegenforgalom. Így egyáltalán nem lehetett számítani arra, hogy az új ellenzéki városvezetés egyik első intézkedései között adóemelést javasol a megyeszékhelyen – kezdte sajtótájékoztatóját Oroján Sándor, az egri önkormányzat Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A politikus emlékeztetett, az elmúlt hat évben a Fidesz nem emelt adót, egyszerűsítette az adórendszert, így jelentős megtakarítást hagyott az egri polgároknál és vállalkozóknál. A városvezetés most pedig több mint 10 százalékkal igyekszik megemelni az idegenforgalmi adót.

A közgyűlés csütörtökön szavaz arról, hogy a jelenlegi 450 forint helyett 500 forint legyen Egerben az idegenforgalmi adó mértéke. Oroján Sándor szerint ezzel az emeléssel a város versenyhátrányba kerülne, egyebek közt Miskolccal vagy Győrrel szemben, így arra kéri majd a közgyűlést, hogy vessék el ezt a javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában