eger

2017.09.14. 15:43

Összeférhetetlenséget sejt az LMP helyi képviselője

Összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett dr. Turcsányi Dániel, a megyeszékhely alpolgármesterével szemben az LMP önkormányzati képviselője.

S. S.

Komlósi Csaba csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az EVAT Zrt. vezérigazgatójából alpolgármesterré lett fideszes politikus vezérigazgató-helyettes maradt a cégnél, ami az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen.

– Eljárást bárki kezdeményezhet, én megtettem, egyúttal a kormányhivataltól is állásfoglalást kérek. Várom a döntést, amiből kiderül: a fideszeseknek be kell-e tartaniuk a Fidesz többségű parlament alkotta törvényt – fogalmazott.

Dr. Turcsányi Dániel a kampány részének tekinti a felvetést. Úgy fogalmazott: „a képviselő úr régi problémája ez”.

– A döntések megszülettek, munkaszerződésem passzusai egyértelműek. A hivatkozott törvény alapján összeférhetetlen helyzetben nem vagyok, de az illetékes fórumok fogják ezt eldönteni. Annak idején mi is megvizsgáltattuk a társaság jogászával és az önkormányzattal a kérdést, s nem mutatkozott probléma – zárta szavait.

S. S.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában