gyöngyös

2017.10.23. 16:27

Ötvenhat tanulsága: együtt, összefogva kell elérni céljainkat

Ahogy 1956-ban összefogott a magyar nép a szabadságért, úgy kell a ma élőknek is közösen tenniük az ország és Gyöngyös jövőjéért.

H. É.

Gyöngyösön szentmisével kezdődött az ünnep a Szent Bertalan-templomban, majd a koszorúzással egybekötött megemlékezésen az ’56-os emlékműnél Bezzeg Enikő mondott beszédet.

– Ötvenhat, bár a magyar nép forradalma volt, ismerjük be, mégiscsak a fiatalok vívták – fogalmazott a történész. Szerinte a hatvanegy évvel ezelőtti események legnagyobb tanulsága, hogy nem egymás ellen fordulva, hanem együtt, összefogva lehet és kell elérni céljainkat.

Az ünnepség a koszorúzást követően a Mátra Művelődési Központban folytatódott. Beszédet dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának főigazgatója tartott, majd Hiesz György, a város polgármestere pohárköszöntőjében kiemelte: ahogy 1956-ban összefogott a magyar nép a szabadságért, úgy kell a ma élőknek is közösen tenniük az ország és a város jövőjéért.

Borítókép: Czímer Tamás

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában