eger

2017.10.16. 16:55

A pékek szakmájával ismerkedtek az ovisok

Első alkalommal tartottak interaktív szakmai bemutatót az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari iskolájának ebédlőjében, a kenyér világnapjához kapcsolódóan.

Berecz R.

Hétfőn délelőtt az óvodások ismerkedhettek meg a pékek szakmájával, a kenyérkészítés folyamatával. Fábri Eufrozina, az intézmény főigazgatója elmondta, kiemelt feladat számukra a szakmák népszerűsítése, a pékeké pedig hiányszakmának is számít megyénkben. A gyermekek betekintést kaptak a hozzávalóktól kezdve az elkészült termékekig, melyeket természetesen meg is kóstolhattak a rendezvényen.

Délután az iskolás csoportoknak kísérletekkel is színesítették a bemutatónapot, melyre összesen több száz gyermek érkezett Heves megyéből. A főigazgató elmondta még, az egészség és a tudatosság is hangsúlyos volt a programon, így beszéltek például a gluténérzékenységről is a fiataloknak. Hozzátette, szerencsére sok helyi vállalkozó fogadta pozitívan megkeresésüket, így a szakma is képviseltette magát a rendezvényen.

A kenyérkészítés rejtelmeivel ismerkedtek a gyerekek Fotó: Berán Dániel

Berecz R.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában