utómunkálatok

2020.04.11. 08:45

Petőfibányai gázrobbanás: elbontották a lakóház életveszélyessé vált részét

Sok önkéntes jelentkezett segíteni, nem csak a településről, hanem a környékről is.

T. O.

Önkéntesek is segítettek a törmelékek elhordásában

Forrás: Facebook

Fotó: Petőfibánya Községi Önkormányzat

Petőfibányán pénteken elbontották a keddi gázrobbanás következtében megrongálódott Liszt Ferenc úti lakóház életveszélyessé vált részét. Ezt követően elkezdődött a törmelék elszállítása is, majd önkéntesek segítségével kihordták a lakásokból azokat az értékeket, amikre a tulajdonosoknak szükségük lehet.

Önkéntesek is segítettek a törmelékek elhordásában
Fotó: Petőfibánya Községi Önkormányzat / Facebook

Az önkormányzat illetékesei szerint nagyon sok önkéntes jelentkezett a feladatra, nem csak a településről, hanem a környékről is. A lakók az ingóságaikat a Művelődési Házban is elhelyezhették.

A munka az ünnepek alatt az épület aládúcolásával folytatódik, hogy minél nagyobb épületrészt megmenthessenek, a húsvétot követő keddtől pedig folytatódik a bontás.

Ebben a petőfibányai épületben történt a gázrobbanás
Fotó: Petőfibánya Községi Önkormányzat / Facebook

– Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sokan elfogadtátok a hívó szót. Csaknem száz önkéntes segítségével minden érintett Liszt Ferenc úti lakosnak sikerült kimenteni az ingóságait. Megható volt nézni a szemetekben a tenni akarást. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen összetartó településen élhetünk és szolgálhatunk Titeket! – írta Facebook-bejegyzésében a képviselő-testület nevében Juhász Péter polgármester és Szluka Norbert alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában