parkgondozás

2019.10.21. 15:55

Rabok szépítették a Hatvani kapu teret Egerben

Parkgondozói munkát végeztek az ’56-os emlékműnél.

Sz. K.

Minden évben rendbe teszik a teret Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az október 23-i ünnepség tiszteletére női fogvatartottak készítették elő a Hatvani kapu teret hétfőn. Az elítéltek parkgondozói munkát végeztek az ’56-os emlékmű környékén. Nagy Balázs István bv. alezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnoka arról tájékoztatott, hogy a Börtön a városért program 12 éve működő jóvátételi programjuk, célja, hogy erősítse a rabok és az intézet közösségi szerepvállalását.

Minden évben rendbe teszik a teret Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Közel századik alkalommal jöttek már ki a fogvatartottak, akikkel hagyományos helyszínekre járunk. Tehát minden évben, az október 23-ai városi díszünnepséget megelőzően rendbe tesszük a Hatvani kapu teret – fogalmazott. Hozzátette, a tapasztalatok pozitívak, mind a város, mind büntetés-végrehajtási intézet, mind pedig a munkát végző elítéltek részéről. Megjegyezte, az eszközöket a Városgondozás Eger Kft. biztosította. A rabok takarítottak már patakmedret, parkokat, ültettek virágot, csinosítottak játszóteret, segédkeztek a gyermekotthonban és az idősek otthonában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában