programajánló

2019.02.15. 15:05

Remek erdei programok közül válogathat a hétvégén

Erdei túrázáshoz tökéletes idő lesz a hétvégén.

HEOL

Fotó: Egererdő Zrt.

Ragyogóan napos hétvége elé nézhetünk. Éled a természet, itt-ott már madárcsicsergést is hallhatunk. Az időjárás előrejelzés szerint az éjszakai fagyok már elkerülnek minket, de persze a hideg völgyekben, északi oldalakon még erre is számíthatunk. Az erdei túrázáshoz tökéletes idő biztos sok embert kicsalogat az erdőbe, ahol jellemzően saras ösvényekre kell készülni – tájékoztatta portálunkat pénteken az Egererdő Zrt.

Vadászat

Februárban lezárulnak az aktuális vadászati szezon társasvadászatai. Az Egererdő Zrt. egyben felhívja az erdőjárók figyelmét, hogy vadászati tevékenység a tavaszi és nyári hónapokban is folyik egyéni vadászatok formájában.

Fotó: Egererdő Zrt.

Fakitermelés

Az éves tervezett fakitermelések jó ütemben haladnak. Jelentős fakészletek találhatók az erdőn, melynek szállítása folyamatos. Kérik az erdőlátogatókat, hogy kerüljék a balesetveszélyes szituációkat (ne másszanak rá az erdőben készletezett faanyagra és legyenek tekintettel az erdei utak megnövekedett tehergépjármű forgalomára.)

Utazás 2019

Az erdőgazdaságok nagy szeretettel várják minden érdeklődőt az Utazás 2019-es kiállításra. Aki az erdei szálláshelyek, erdei kisvasutak vagy más erdészeti programok iránt érdeklődik, személyes találkozhat velük az A pavilonban!

Fotó: Egererdő Zrt.

Kisvasutak

Hétvégén Szilvásváradon menetrend szerint jár a kisvonat, mely kezdő helyszíne lehet egy csodálatos hétvégi kiruccanásnak. A többi kisvonatunkra sem kell más sokat várni, március 15-én újra indulnak a pöfögők Felsőtárkányban és a Mátravasúton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában