sajtótájékoztató

2020.02.24. 16:27

Részvételi költségvetés helyett elvételi készült az egri Fidesz szerint

Oroján Sándor elmondta, Mirkóczki Ádám polgármester párthovatartozástól független együttműködést hirdetett, de ennek éppen az ellenkezője történik.

Sz. M. L.

Sajtótájékoztatót tartott hétfő délután Fidesz-KDNP frakció két önkormányzati képviselője a Polgárok Házában, ahol Oroján Sándor elmondta, Mirkóczki Ádám polgármester párthovatartozástól független együttműködést hirdetett, de ennek éppen az ellenkezője történik, ugyanis a megválasztott képviselőkkel nem egyeztet a költségvetés ügyében. Elhangzott továbbá, hogy a részvételi költségvetés ígérete ellenére inkább elvételi költségvetés tervezet készült, amiben kevesebb pénz jut a város egyik húzóágára, az idegenforgalomra mint ez előző években.

Orosz Lászlóné képviselő vázolta, milyen kérdéses változtatások kerültek be a város 2020-as költségvetésébe, az azokból származó adatokkal. Az előző évhez képest az idegenforgalom hatvan millióval kevesebb forrással rendelkezne, habár ígéret éppen ennek ellenkezőjéről szólt az idegenforgalmi adó növelésekor. Jótékonykodásra szánt forrás például hatmillióról pontosan nulla forintra csökken. Az utakra, járdákra és parkolókra 90 millióval jutna kevesebb, míg a zöldfelületekre mindössze négymilliót szánna a vezetés, ami tizennéggyel kevesebb, ám összességében mégis 130 millió forinttal többe kerül a városnak és polgárainak az új irányvonal.

Szó volt arról, hogy az önkormányzati lakások és nem lakás célú ingatlanok működtetésére és dologi kiadásaira 50 millió forinttal többet szánnak. Oroján Sándor ezzel kapcsolatban portálunk kérdésére azt monda: fennáll annak a lehetősége, hogy ez a sor inkább tárgyi tévedés és hozzá nem értés révén keletkezett, s valójában felújításra vonatkozna a plusz forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában