védekezés

2020.03.19. 07:00

Szájmaszkot varrnak a mátraballai asszonyok

Felhívással fordult a falu polgármestere az ügyes kezű lányokhoz, asszonyokhoz.

HEOL

Pádárné Gyuricza Henrietta azt kéri túlük, hogy fogjanak össze.- Mivel szinte lehetetlen szájmaszkot vásárolni, meg tudjuk mi azt oldani, hogy minden lakosnak legyen, összefogással is! Megvan a leírás, hogy hogyan lehet elkészíteni. Megvan hozzá az anyag. A rögzítéshez a gumit megrendeltük. Már „csak” meg kell varrni 750 darabot a ballaiaknak. Várom azok jelentkezését, akik tudnak ebben segíteni. – Hiszem és tudom, hogy együtt sikerülni fog!! Meg tudjuk védeni magunkat és egymást!

A zaol.hu összeállításából pedig az derül ki, hogyan készítsünk egyszer használatos szájmaszkot, amiket hihetetlenül egyszerűen és gyorsan megtudunk otthon csinálni.

Mint ismert, jelenleg szájmaszkokból készlethiány van az országban, de a házi praktikumnak nincs határa, a keszthelyi varrónő Nagy Józsefné Lili egy rövid videóban megmutatja, hogyan készítsünk perceken belül egyszer használatos papírmaszkot. Íme:

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában