sajtótájékoztató

2019.09.24. 15:46

Szálláshely épülhet hamarosan az egri Szépasszonyvölgyben

Eger idegenforgalmi sikerei és a jövő útja – ebben a témában tartott sajtótájékoztatót Habis László polgármester és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Tourinform Irodában kedden.

M. H.

A városvezető elmondta, az év első nyolc hónapban turisztikai szempontból Eger igen attraktív számokkal rendelkezik.

– Új vonzástényezőkkel gazdagodtunk – emelte ki. Guller Zoltán kifejtette, eredményes tárgyaláson vannak túl, ami több tényezőből áll. Mint mondta, megvizsgálják a lehetőségét egy rendezvényközpont, s egy fogadóközpont kialakításának.

– Feltérképezzük az egri laktanya épületének hasznosítását. Ezeken túl megállapodtunk abban, hogy a Szépasszonyvölgyben a borászatokkal karöltve kisebb szálláshely épülhet a kulturált borfogyasztás elősegítése érdekében – hangsúlyozta az ügynökség vezérigazgatója.

Kiemelte, a magyar turizmus aranykorát éli, ennek szerves része Eger. Szavai szerint a város turisztikai szempontból is emelkedő pályán van, s remélik, ez a következő években is így marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában