alapkőletétel

2019.05.22. 13:51

Szijjártó Péter a magyar gazdaság teljesítményét méltatta Gyöngyösön

Elhelyezték az időkapszulát az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket gyártó MIAS Hungary Kft. új gyártócsarnokának alapkőletételi ünnepségén.

MTI

Manfred Klug, a MIAS Hungary Kft. tulajdonosa, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Christian Erlach, a Jungheinrich AG igazgatósági tagja és Stefan Ott, a MIAS Hungary Kft. vezérigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

„Magyarország gazdasága az idei első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz.” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkő-letételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.

Manfred Klug, a MIAS Hungary Kft. tulajdonosa, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Christian Erlach, a Jungheinrich AG igazgatósági tagja és Stefan Ott, a MIAS Hungary Kft. vezérigazgatója Fotó: Komka Péter / MTI

A vállalkozás 5,4 milliárd forintból, 775 millió forint kormányzati támogatás segítségével 8300 négyzetméteres új gyártócsarnokot létesít.

Szijjártó Péter a magyar gazdaság teljesítményét méltatva kiemelte: egy év alatt 100 ezer új munkahely jött létre, 25,5 százalékkal nőttek a beruházások és 6,4 százalékkal az export-teljesítmény, a fizetések pedig átlagosan 8,5 százalékkal lettek magasabbak. Hozzátette, míg Magyarország a lakosságszámát tekintve a 92., addig export-teljesítménye alapján a 34. helyen áll a világon – mondta, s közölte: ez minden magyar ember dicsérete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában