ünnep

2019.04.20. 07:26

Színes húsvéti programokkal készülnek Hevesben

Pénteken kezdetét vette az ünnepi hosszú hétvége. Ez alkalomból összegyűjtöttünk olvasóinknak számos, húsvét alkalmából megrendezett programot.

Heol

Április 22-én, hétfőn délelőtt a Felsőváros Csillagai projektnek köszönhetően olyan eseményeket rendeznek Eger legnagyobb társasházas övezetében, melyekre eddig még nem volt példa. Az északi városrészben az Egri Kulturális és Művelődési Központ elindítja a „Jeles napok” programsorozatot, melynek első eseménye a Felsővárosi Húsvét. A helyszín a Nemzedékek tere, ahol 10 órától délután fél 1-ig színes, családi- és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Mátrafüreden április 21-én tojáskereséssel, nyuszisimogatással és családi programokkal várnak mindenkit a helyi kisvonatokra és a környéki erdőbe.

Hatvanban április 21. és 22. között húsvét alkalmából ingyenesen várja az érdeklődőket a Vadászati Élménytér és Vadászati Játszóház 10 és 18 óra között.

Szilvásváradon április 22-én húsvéti kézműves foglalkozást szerveznek az Orbán-házban, jó idő esetén annak udvarán. A gyermekeket 11 órától a Kisötlet Gyermekszínpad izgalmas mesejátékkal várja, 10 órától pedig kézműves foglalkozásokkal készülnek az érdeklődőknek. Lesz fürjtojás festés, textil- és papírdíszek készítése, képek készítése magvakból, fafaragás, korongozás, szappan öntés, kőbalta készítés. Déltől pedig a program a „A Föld napja és a Húsvét kapcsolata” címmel, a helyi iskolások részére kiírt egyéni pályázat eredményhirdetésével folytatódik.

A Kisnánai vár egész napos kisállat simogatóval, tojáskereséssel, ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és korabeli bemutatókkal várja a családokat húsvétkor.

Egerszalókon három napon keresztül (szombattól hétfőig) szerveznek húsvéti programokat. A barlanglakásoknál 10 órától népi kézműves játszóház, kirakodó vásár, tojásvadászat és kézműves foglalkozás vár mindenkit. Délután kettőtől pedig bemutatkoznak a hagyományőrző csoportok.

Felsőtárkányban április 22-én a helyi tájházban várnak kicsiket és nagyok 13 és 16 óra között hagyományőrző húsvétra. Lesz locsolkodás, gasztro-udvar, tárkányi „netudd”, népi játszópark, kézműves sarok és állatsimogató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában