forgalomkorlátozás

2019.06.15. 07:25

Szombaton Kékestetőre érkezik a Tour de Hongrie (videókkal, fotókkal)

A Tour de Hongrie több mint kilenc évtizedes története során idén kilencedik alkalommal rendeznek hegyi befutót az ország tetején. A mezőny délután érkezik Kékestetőre.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A gyöngyösi önkormányzat mellett a Gyöngyös-Mátra TDM, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is azonnal úgy gondolta, hogy ez a nemzetközi figyelem középpontjában álló esemény a kerékpársporton messze túlmutató lehetőséget kínál a Mátrának is – írja a Gyöngyös.hu.

 

A június 11-16 között zajló versenyt az Eurosport több alkalommal élőben közvetíti, illetve több hosszabb összefoglalót is ad róla. A mátrai szakasz pedig mindenképp kiemelt figyelemre számíthat, hiszen a terepviszonyok miatt a verseny történetében ez az etap már többször bizonyult meghatározónak a végeredményt illetően.

A mezőny június 15-én érkezik Kékestetőre Parádsasvár irányából. A 14:45-re várható befutót megelőzően és azt követően forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak a 24-es főút érintett szakaszán – emiatt a közlekedők megértését, türelmét kérik a szervezők és rendezők. S hogy a népesebb kerékpáros-társadalom is kivehesse részét a mátrai örömből, a profik érkezése előtt Gyöngyös főteréről Mátraházára amatőr verseny indul, ahonnan aztán egyénileg lehet feltekerni Kékestetőre, a hegyi befutóra. Az AmaTour Kékes 2019 versenyre az előnevezés már lezárult, de 15-én, szombaton 10:30-12:00 óra között a helyszínen is ingyenesen nevezhetnek az amatőr versenyzők.

 

A verseny egyébként tegnap érte el Egert, erről pénteken videókat is megosztottunk olvasóinkkal a közösségi oldalunkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában