jó hír!

2019.05.27. 17:00

Szombattól megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Bárány uszoda

Hamarosan a nagyközönség számára is megnyitja kapuit a Dr. Bárány István Városi Sportuszoda.

Molnár Helga

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az újjászületett Bárány uszoda ismét megnyílik a nagyközönség előtt: június 1-jétől ugyanis a reggeli úszásra, 6 órától 8 óráig várja a vendégeket az üzemeltető Eger Termál Kft – jelentette be közös sajtótájékoztatón Habis László, Eger polgármestere és Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója. A polgármester elmondta, a lehetőség azért adódik, mert befejeződött az eszközbeszerzés, amelyet a tavaly szeptemberi átadás óta végeztek el a sportlétesítményben, körülbelül 120 millió forintból.

– Ehhez az önkormányzatunk 18 millió forinttal járult hozzá. Az Eger Termál Kft-vel együttműködésben úgy döntöttünk, hogy a Bitskey uszodához hasonló módon ebben az uszodában is lehetőség lesz reggeli úszásra a nem igazolt versenyzők, azaz városunk lakossága számára – tette hozzá Habis László.

Még néhány nap és újra úszhatunk a Bárányban Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Lugosi Dénes kiemelte, arra törekszenek, hogy minél szélesebb időkeretet tudjanak majd biztosítani a sportolni vágyóknak a Bárány uszodában, az egyesületekkel, klubokkal egyeztetett módon a reggeli úszáson kívül is. A mostani eszközbeszerzés során megérkeztek a bútorok, öltözői felszerelések, beléptető kapuk és az egyedileg, kifejezetten ebbe az uszodába gyártott eszközök is, mint például az eredményjelző tábla.

A tájékoztatón egri szenior úszók meséltek a múltbeli emlékeikről, sikerekről, kudarcokról, a közös élményekről valamint az elért eredményekről. A város első embere felidézte a tavalyi évet, amikor átadták a teljes körűen, a modern kor igényeinek megfelelően felújított uszodát.

– Azt a sportlétesítményt, ahol 1925 óta több generáció sajátíthatta el az úszó- és vízilabdasport alapjait és az utánpótlás nevelés bázisát képezi – hangsúlyozta.

Mindenki birtokba veheti az uszodát Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Habis László arról is szólt, hogy több mint két milliárd forintból újult meg az egri Bárány István Uszoda Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ egyik meghatározó eleme, a Modern Városok Programnak, Eger önkormányzatának és Vízilabda Szövetség TAO pályázat köszönhetően.

– A felújítás első üteméhez a 220 millió forintos önerőt az önkormányzat, a további két ütemét pedig a kormány biztosította 420 millió forint értékben. Hatalmas feladatot jelentett a több mint 1,4 milliárd forint TAO-forrás összegyűjtése. Ezt projekt menedzserként Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub korábbi elnöke vállalta magára és végezte hosszú éveken át kitartóan és nagy elszántsággal – részletezte.

A munkálatoknak köszönhetően egyebek mellett megújult a medence, melynek fele megőrizte a hagyományos kavicsos jelleget, míg a másik fele, csempézett. A meleg vízzel táplált csőkígyó biztosítja a téli használatot, új termálvízzel működő melegedő medence, forgatott rendszerű új tanmedence, hagyományos és alternatív energiaforrásokat építettek ki, mint a napkollektorok, hőszivattyú, hűtő-fűtő berendezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában