előadás

2019.05.26. 15:11

Szűrések tették teljessé a Cukorbeteg Napot Egerben

A 2-es típusú cukorbetegségek kezelése volt a fő témakör.

S. S.

Szűrésekkel is várták a résztvevőket Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

A 2-es típusú cukorbetegségek kezelése volt a témája a szombaton délután az Egri Cukorbeteg Napnak. A kérdésről dr. Gerő László, a SOTE professzora, tartott előadást nagy érdeklődés mellett.

– Megtisztelt bennünket a professzor úr felesége, dr. Jánosi Eszter aneszteziológus is. A rendezvényünk fővédnöke Habis László, a város polgármestere volt. Köszönjük az egyetemnek, hogy helyet adott a rendezvénynek – mondta a Heolnak Jakabné Jakab Katalin.

A Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke örömének adott hangot amiatt, hogy megtisztelte a rendezvényüket dr. Maszárovics Zoltán, a Markhot Ferenc Kórház orvosigazgatója, dr. Harcsa Eleonóra, a rendelőintézet igazgatója és számos diabetológus szakembere.

Szűrésekkel is várták a résztvevőket Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

A cukorbeteg napon volt neuropátiás lábvizsgálat, vércukor- és vérnyomásmérés, valamint az egri Sanatmetál Wiwe támogatásával szívdiagnosztikai vizsgálat. Nemcsak a tagok, hanem a városból több százan jöttek el a szűrésekre. Hevesi Tamás zenész, énekes sorstársuk gyönyörű dalaival örvendeztette meg a publikumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában