beruházás

2019.05.20. 14:39

Tágasabb, szebb, komfortosabb lett az idősgondozási központ

Közel százmillió forintból fejlesztették az elmúlt hónapokban a Felsővárosi Idősgondozási Központot, az épületet egy új emelettel bővítették, valamint teljes körűen felújították.

Süli K.

A munkálatokat bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, több mint hétezer hetvenöt év feletti szépkorú él Egerben, ezért különösen fontos az idősgondozás feltételeinek fejlesztése.

Korszerűbb központban várják majd a szépkorúakat Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei hírlap

 

Habis László polgármester elmondta, a beruházás 96 millió forintból valósult meg, amelyből 11 millió forint önerőt biztosított az önkormányzat. Mint mondta, nem csak az ellátottak számára lett komfortosabb a központ, a munkakörülmények is javultak. A felső szinten tárgyalókat és teakonyhát alakítottak ki, minden vizesblokk megújult, és egy új mozgáskorlátozott mosdó is létesült. Ezen felül akadálymentesítették az épületet és energetikai korszerűsítést is végeztek.

A szépkorúaknak kedveznek a beruházással Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Martonné Adler Ildikó alpolgármester, a városrész képviselője hozzátette, kiemelten fontos, hogy a városban élő idősek a mindennapjaikat szép, kulturált környezetben tudják eltölteni, ezt célozza a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában