Árvíz

2019.12.11. 15:10

Támogatást kaptak az utak helyreállításához Nagyvisnyón

Két önkormányzat részesült vis maior támogatásban egy november ­végi belügyminiszteri döntés nyomán a térségben.

T. B.

Forrás: Heves Megyei Hílrap

Fotó: Tóth Balázs

Hevesaranyos védekezésre és út helyreállítására 3,494 millió forintot, Nagyvisnyó pedig az árvízben megsérült út és árvízvédelmi létesítmény helyreállítására 32,386 millió forintot kapott.

Csőgér Bálint, Nagyvisnyó polgármestere elmondta, a most megítélt összeg csupán négymillió forinttal marad el az általuk igényelttől, a tervezővel ebben a hónapban átnézik a tételeket, melyek azok, amelyek kikerülhetnek a projektből, hol tudnak spórolni, hogy beleférjenek a keretbe. Jövő év elején döntés születhet a kivitelezésről, amely akár tavasszal már meg is valósulhat.

Így rongálta meg az utat a villámárvíz Nagyvisnyón Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

A nyári árvízben két út is járhatatlanná vált, volt, ahol a lezúduló víz föltépte az aszfaltot, ott most zúzott kővel borítják az utat, de az autók súlyától nyomvályú alakul ki. Nagy segítség az önkormányzatnak, hogy a védekezésre elköltött egymillió forintot már meg is kapták a Magyar Államkincs­tártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában