Egri Főegyházmegye

2019.08.28. 13:18

Tanévnyitó: dr. Erdő Péter bíboros tartott előadást az egri bazilikában

Zsúfolásig megtelt a bazilika szerdán, az Egri Főegyházmegye tanévnyitó ünnepségén.

Süli K.

Az eseményre több mint ezer vendéget vártak, az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények vezetőit, pedagógusait. A szentmisét Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek és dr. Ternyák Csaba egri érsek koncelebrálta. Az ünnepség keretében kiosztották a Szent Gellért-díjakat is a kiemelkedő munkát végző pedagógusok számára.

Dr. Ternyák Csaba főpásztor a szentmise kezdetén elmondta, az ünnepi misét a korábbi évekhez hasonlóan konferencia követi. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a pedagógusok lelkileg és szellemileg felkészülve, feltöltődve kezdjék meg néhány nap múlva a tanévet, ezt célozza a programjuk.

Zsúfolásig megtelt a főszékesegyház az ünnepi tanévnyitón Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Dr. Erdő Péter szentbeszéde kezdetén úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy éppen Szent Ágoston, püspök és egyháztanító ünnepén látogathatott Egerbe, és találkozhat pedagógusokkal, akik szintén a tanítás szolgálatát végzik. Prédikációjában aláhúzta, fontos, hogy tudjuk, az igaz, fő tanítónk maga Krisztus, keresztényként őt kell a középpontnak tekintenünk. Az egybegyűltek mind az ő munkatársai, papok és világiak, oktatók és nevelők egyaránt. Mint mondta, ez komoly, felelősségteljes küldetés, ezért arra kérte a résztvevőket, közösen kérjék Isten áldását az előttük álló tanévre.

A szentmise utáni konferencián másokkal egyetemben dr. Erdő Péter is előadást tartott, a programot pedig közös ebéd zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában