projektzáró

2019.02.21. 16:39

Tanulók adtak zárókoncertet az Egri Arany János Általános Iskolában

A gyakorlatban a gyerekek egy közös produkciót építettek fel.

Sz. K.

Egy két éven át tartó zenei program zárókoncertjét tartották meg csütörtökön az Egri Arany János Általános Iskolában. A résztvevő zenepedagógusok és a tanulók közös műsora zárta A társadalmi együttműködés erősítése a Szala városrészben – Zenei készség-, képességfejlesztés, alapszíntű hangszertanulás hátrányos helyzetű gyermekek számára elnevezésű projektet.

Tietze Károly, a Zeneoktatásért Alapítvány elnöke kijelentette, a szervezet 25 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is zenélhessenek. Kiemelte, az alapítvány hangszereket hagy majd ott a program után a fiatalok számára.

Ezt követően Gulyás László, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója elmondta, az volt a projekt fő célja, hogy klasszikus zene segítségével oly módon változtassanak a hátrányos helyzetű kiskorúak életén, hogy az a környezetüknek is hasznára váljon. Továbbá az, hogy az egyén, mint befogadó képessé váljon a kreativitás és az esztétika kompetenciáin keresztül alkotó-művészi tevékenységre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában