Teljes védőfelszerelésben mondták ki a boldogító igent Egerben (fotók)

Bernadett és vőlegénye esküvőjét is alaposan átformálta a vírushelyzet. Az ifjú pár a jeles alkalomból nem a megszokott módon, hanem teljes védőfelszerelésben állt az oltár elé a megyeszékhelyen.

HEOL

A legfontosabb pillanat Fotó: Kudar Zsolt

A pár ugyan mindig is kis esküvőt tervezett, arra még ők sem számítottak, hogy az a tizennyolc fő is problémát okozhat. Végül csak a szülők és egy fotós társaságában álltak oltár elé április 4-én, a megszokott menyasszonyi ruha és öltöny helyett pedig teljes védőfelszerelést, gumikesztyűt és maszkot viseltek.

– Eredetileg sem terveztünk nagy esküvőt, összesen 18-an lettünk volna, csak a szűk család. Mivel az én rokonaim Egerben élnek, így oda jelentkeztünk be. Egy kis étteremben foglaltunk asztalt, lett volna egy vacsora meg torta, utána pedig egy kedves szállodában aludtunk volna. Ebből a kialakult helyzet miatt semmi sem valósulhatott meg. Még a tervezettnél is kisebbre kellett szabni az elképzeléseinket – mondta el Bernadett az eskuvoclassic.hu weboldalnak.

Az esküvő előtti körülményekről Bernadett azt mondta:

– Folyamatosan figyelemmel kísértük az eseményeket és lassan realizálódott, hogy ez most nem úgy fog alakulni, ahogy szerettük volna. Nehéz volt elfogadni, hogy számunkra nagyon fontos rokonaink nem lehetnek ott velünk, de megértettük, hogy ez mindenki biztonságát szolgálja. Pont egy héttel az esküvő előtt vezették be a kijárási korlátozást, akkor egy kicsit megijedtünk. Emiatt folyamatosan kapcsolatban voltunk az anyakönyvvezetővel, mert volt rá esély, hogy nem tarthatjuk meg az esküvőt. De szerencsére Egerben úgy döntöttek, hogy két tanúval és a szülők jelenlétében tartanak polgári szertartást.

A legfontosabb pillanat Fotó: Kudar Zsolt

A menyaszony elmondta, hogy a vírushelyzet miatt náluk nem volt bevonulás, koccintás és a szülők köszöntése is elmaradt, továbbá pezsgős koccintást, illetve a gyertyagyújtást vagy homokszórást sem lehetett ezúttal kérni.

Bernadett szavai szerint amikor megtudták, hogy csak kis létszámban, maszkban esküdhettek, egy kicsit elkenődtek: – Ekkor már fölöslegesnek tűnt megvarratni a menyasszonyi ruhát, úgyhogy azt lemondtam. Ez volt az a pont, amikor megfogalmazódott bennünk, hogy ha már olyan nem lehet, amilyet elképzeltünk, akkor legyen egy poén és érezzük jól magunkat. Utána már csak az volt a nehézség, hogy mindenkinek találjunk megfelelő felszerelést. Természetesen az overál tényleg csak poén volt, viszont a maszk és gumikesztyű viselését nagyon komolyan vettük, főleg a szüleink közelében – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a vendégek közül mindenki elfogadta, hogy ez most egy ilyen helyzet. Természetesen senki nem örült neki, hiszen ők is szerették volna ezt az élményt megosztani. Bernadett azt is elmondta, hogy eredetileg nem lett volna fotósuk a jeles napon, amikor azonban kitalálták a beöltözős koncepciót, az egyik fotós ismerősüknek nagyon megtetszett az ötlet, és el is vállalta a felkérést, mi több, sok vicces ötlettel járult hozzá a hangulathoz.

Bernadett kiemelte, a közeljövőben szeretnének egy nagyobb lagzit is tartani:

- Jelenleg az első babánkat várjuk, aki június végén születik. A terv az, hogy már legyen akkora, hogy ő is és mi is felszabadultan tudjuk élvezni a bulit – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna azoknak a pároknak, akik hasonló cipőben járnak a járványhelyzetben, Bernadett azt mondta: – Mi általában próbáljuk humorral oldani a feszültséget és ez most is bevált. Nagyon jól szórakoztunk végig, sokat nevettünk egymáson meg a helyzeten is. Így nem maradt bennünk semmilyen keserűség, sőt nagyon szívesen fogunk visszaemlékezni erre a napra később is. Persze nem kell mindenkinek beöltözni teljes védőfelszerelésbe, de a humor sokat segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában