Közgyűlés

2019.09.27. 14:34

Témaszüret: stabilan alakult Eger gazdálkodása

A városvezető szólt a Bartakovics Béla Közösségi Házat érintő napirendi pontról is.

M. H.

A megyeszékhely közgyűlése 23 napirendi pontot tárgyalt csütörtökön. Habis László polgármester, a szokásos „témaszüret” sajtóbeszélgetésén kiemelt néhány fontos részletet. Megemlítette az Evat Zrt. 80 millió forintos tőkeemelését, mellyel a Városgondozás Kft-t stabilizálják.

A városvezető szólt a Bartakovics Béla Közösségi Házat érintő napirendi pontról is, melyről elmondta, körülbelül fél milliárd forintból szépülhetett meg az épület. Szavai szerint az Egri Kulturális és Művészeti Központ jó gazdája lesz a háznak, az üzemeltetési szerződés határozatlan idejű. Habis László a város gazdálkodásról is ejtett néhány szót.

– A fő összeg a pénzmaradvány átvezetésével megemelkedett, s az első félévben időarányosan teljesültek a bevételek – sorolta. Kiemelte továbbá az önkormányzat s a civil szervezetek közti kiváló kapcsolatot, a Bursa Hungarica fontosságát, ami jól egészíti ki a városi ösztöndíjrendszert valamint az 1552 fa programot is, melynek első ütemében két napja száz fát ültettek el városszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában