Összegző

2019.05.06. 16:35

Tisztelegnek Kracker munkássága előtt az egri városszépítők

Az éves közgyűlését tartotta nemrég az Egri Városszépítő Egyesület. A találkozón a szervezet tavalyi tevékenységét, valamint az idei főbb terveket összegezték.

Süli K.

Sós István, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, a múlt évben kiemelt feladatnak tekintették a Gólya utcai szökőkút körüli terület rendbehozatalát, valamint, hogy elegendő forrást gyűjtsenek egy Kracker szoborra, amelyet ma lepleznek le a belvárosi Kracker udvarban.

– Kracker János Lukács sokat és sokáig alkotott a megyeszékhelyen, úgy éreztük, ideje, hogy egy szoborral tisztelegjünk előtte. Május 7-én délután három órakor avatjuk fel az emlékére állított szobrot, ezt majd egy belvárosi séta követi, amely során Kracker tevékenységét ismerhetik meg az érdeklődők. Délután öt órakor pedig egy kiállításmegnyitóval zárul a program – részletezte Sós István. Hozzátette, idén szeretnék pótolni a volt SZTK épületén a Koháry István emléktáblát, valamint még inkább mozgósítani kívánják tagjaikat, hogy aktívabban vegyenek részt a szervezet munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában