sarud

2017.09.30. 18:13

Több évtizedes adósságot törlesztettek

Közel negyvenéves adósságát törlesztette a sarudi önkormányzat, hiszen felújították a település óvodáját, melyet pénteken adtak át.

Berecz R.

Tilcsik István (balról) és Nyitrai Zsolt avatottFotó: Berán Dániel

A polgármester az épület funkciójának jelentőségét hangsúlyozta, s mindazoknak köszönetet mondott, akik valamilyen módon segítették a felújítást.

Tilcsik István elmondta, az épület külső homlokzata hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, a tető cseréphéjazatot kapott, továbbá akadálymentessé tették az épület három bejáratát. Az elvégzett munkálatok harmincmillió forintba kerültek.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, hazánkban egyre több házasság köttetik, és a gyerekszám is nő. Hozzátette, Sarudon látványos fejlesztések valósulnak, s most az óvoda épülete is korszerűbb és szebb lett.

 

Tóthné Szabad Katalin, az intézmény vezetője elmondta, a kicsik már augusztus hetedikétől birtokba vehették az épületet, s örömét fejezte ki, hogy az 1968-ban készült épület megújulhatott, hiszen ezáltal még évtizedeken át szolgálhatja a települést.

Berecz R.

 

Címkék#Sarud

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában