környezet

2020.02.14. 13:28

Több mint 6 hektár új erdőt telepített 2019-ben az Egererdő

Magyarország Kormánya az Agrárminisztérium koordinálásával jelentős terveket fogalmazott meg hazánk fával borított területeinek növelése érdekében, azzal a céllal, hogy hatékony választ tudjanak adni a klímaváltozás által jelentett kihívásokra – tájékoztatta a Heolt közleményében az Egererdő Zrt.

Heol

Az erdők klímavédelemben betöltött szerepe igen sokrétű és ezzel egy időben az erdő ökoturisztikai szolgáltatásai iránt is egyre nagyobb a társadalmi igény – hívja fel a figyelmet az Egererdő Zrt. Kijelentették továbbá: mindemellett nem szabad elfelejteni, hogy a faanyag megújuló energiaforrást és fontos nyersanyagot is jelent a hazai gazdaság számára.

Az Egererdő Zrt., mint állami erdőgazdálkodó 2019-ben több mint 6 hektár új erdő telepítésével növelte az országot. Célkitűzésük ennek továbbnövelése. Kiemelték: az önkormányzati, magán és közösségi tulajdonban lévő alacsonyabb termőképességű területek ideális helyszínt jelentenének új erdő vagy fásítás létesítésére, melyet most pályázati forrásból is megvalósíthat a tulajdonos.

A pályázati dokumentációhoz szükséges tervezési feladatokban szakmai segítségre számíthatnak a gazdák, földtulajdonosok az Egererdő Zrt.-től, termőhely feltárási szakvélemény, fafaj választás, szükség esetén engedélyeztetés, teljes körű pályázati dokumentáció elkészítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában