HATVAN

2017.09.11. 12:59

Több mint 90 milliós uniós támogatásból újult meg a nővérszálló

Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet nővérszállójának teljes körű energetikai ­korszerűsítésére egy sikeres pályázat eredményeként több mint 92 ­millió forintos európai uniós támogatást nyert az intézmény.

T. O.

Ennek nyomán a közelmúltban megvalósulhatott az épület homlokzati hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint a lapostető felújí­tása is.

Átadták a megújult nővérszállót Fotó: H. Szabó Sándor

A korszerűsítés időszerű volt, hiszen a létesítmény állapota nem felelt meg a mai energetikai követelményeknek, s az energiaveszteség jelentős többletköltséget okozott a kórháznak. A felújítás nyertesei a szálló lakói, a betegek és a gyógyintézmény dolgozói.

A pénteki projektzáró rendezvényen Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Stankovics Éva, az Albert ­Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, valamint Berta Mónika, a nővérszálló egyik lakója (képünkön jobbról) vágta át a nemzeti színű szalagot.

T. O.

Címkék#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában