Fejlesztés

2019.02.07. 14:26

Több százmillióból építik a helyi közösséget

Az egri CLLD projekt keretén belül több közösségépítést célzó fejlesztés valósul meg a megyeszékhelyen.

Süli K.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az egri CLLD, azaz a Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések elnevezésű projekt, melynek keretében több százmillió forintból valósulnak meg a közösségépítést célzó fejlesztések a megyeszékhelyen. A program eddigi eredményeit, főbb céljait csütörtökön sajtótájékoztatón összegezték.

Habis László polgármester elmondta, a CLLD megvalósítása különösen összetett munka, a projektnek számos része van. A kulcsprojekt a Gárdonyi kert közösségi térré való alakítása, ez 111 millió forintból valósul meg, valamint a Zsinagóga Galéria megújítása, erre 90 millió forintot fordíthatnak. Ezen felül a helyi közösségek, civil szervezetek számára is rendelkezésre áll több mint százmillió millió forint, amelynek keretében különféle közösségépítést célzó programokat, fejlesztéseket valósíthatnak meg. Erre az összegre január 31-ig lehetett pályázni, összesen huszonnégy pályázat érkezett, amelyeket előreláthatólag március elejéig fognak elbírálni.

Elhangzott, a helyi akciócsoport számos célt tűzött ki maga elé a projekten belül, például a helyi kulturális élet fellendítését, és a kedvezőtlen társadalmi folyamatok megfékezését. Ezen felül népszerűsíteni szeretnék az önkéntességet, valamint erősíteni a turizmus és a lakosság kapcsolatát is, hogy az egriek szívesen fogadják a városba látogatókat. Aláhúzták, a projekt azért különleges, mert kifejezetten helyi igényeken alapul, így az egriek még inkább magukénak érezhetik a megvalósítandó célokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában