kongresszus

2019.04.10. 15:28

Új egészségkultúra kialakulásáról tanácskoztak Egerben

Harmincegyedik kongresszusát tartja a Magyar Kórházszövetség. A tanácskozást megelőzően közgyűlést tartottak, amelyen az egri kötődésű dr. Ficzere Andreát választották elnöknek.

S. S.

Megkezdődött szerdán a Magyar Kórházszövetség XXXI. kongresszusa. Az eseményt minden eddigit felülmúló érdeklődés kíséri, több mint ezer szakmai partner mutatkozik be az április 12-én záruló tanácskozáson. A résztvevőket a kongresszus kezdete előtt tartott kórházszövetségi közgyűlésen elnökké választott, egri kötődésű dr. Ficzere Andrea köszöntötte a Park Hotel Eger konferenciatermében.

 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt megnyitójában, hogy ma mindenki az egészségügy megújulását várja, a kormány pedig minden segítséget megad ahhoz, hogy új egészségkultúra alakuljon ki Magyarországon. A miniszter szerint nagyon szerencsés pillanatban ült össze a kórházszövetség közgyűlése, mert a magyar nemzet, az egész ágazat az egészségügy megújulását várja, s körvonalazódik, hogy mit szeretnének, az emberek pedig érzik a változásokat. Közlése szerint a múlt hét végén lezárták az az új népegészségügyi program előkészítését, illetve a teljes finanszírozási rendszer átalakítására készülnek.

Köszöntötte a résztvevőket a város polgármestere. Habis László akként ajánlotta a vendégek figyelmébe a megyeszékhelyt, mint egyebek között az egészséges szellem és az egészség, Markhot Ferenc, a gyógyfürdők és a turizmus városát. Dr. Vácity József a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet igazgatója a tanácskozást köszöntve optimizmusának adott hangot. Arról beszélt, hogy dolguk a szolgálat, amit töretlen hittel és lelkesedéssel folytatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában