pályázat

2019.05.21. 14:13

Új eszközöket kapott a kardiológiai szakrendelés

A Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa által kiírt pályázaton a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet kardiológiai szakrendelése öt WIWE EKG készüléket és egy táblagépet nyert.

Heol

Dr. Hanis Béla kardiológus főorvos és dr. Szilágyi Attila kardiológus szakorvos vette át az eszközöket. Beküldött fotó

Az eszközöket idén május 20-án Budapesten adták át – tájékoztatta a Heolt ​Szegedi Erzsébet sajtóreferens, akitől megtudtuk: a WIWE diagnosztikai eszköz legnagyobb haszna a szapora szívdobogás-érzéssel járó szívritmus-zavarok hátterének tisztázásában van.

A pályázat célja a fel nem ismert szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítése, a magyarországi szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítása volt az esetleges szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítésével.

Dr. Hanis Béla kardiológus főorvos és dr. Szilágyi Attila kardiológus szakorvos vette át az eszközöket. Beküldött fotó

Szintén célul tűzték ki a kardiológiai szakrendelők és intézmények eszközellátottságának javítását. A pályázat keretében összesen 100 darab WIWE diagnosztikai eszközt és 25 darab táblagépet osztottak ki. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet kardiológia szakrendelése sikeresen pályázott öt WIWE készülékre és egy táblagépre, mely eszközöket 2019. május 20-án Budapesten adtak át a pályázat meghirdetői.

A pályázaton nyert készülékek rövid időn belül elérhetővé válnak a kórház betegei számára a kardiológiai szakrendelésen. Alkalmanként átlagosan 1-2 hét időtartamra kapják meg azok a betegek, akiknél az eszköz használatának szükségességét az orvosok előírják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában