gyermekvédelem

2019.06.17. 15:37

Új eszközöket kaptak a nevelőszülők Heves megyében

 Az elmúlt két évben közel ötven millió forintot fordított a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat a nevelőszülők háztartásainak korszerűsítésére.

B. K.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt nyolcvannégy családban tette lehetővé a háztartási gépek cseréjét, fejlesztő játékok és csecsemőápolási eszközök beszerzését. A támogatás segítségével a szakmai színvonal javítását célzó oktatástechnikai eszközöket és bútorokat is vásároltak az érintett családok számára.

Az Európai Uniós támogatás felhasználásával a szakszolgálaton belül szervezetfejlesztési tréningeket rendeztek, s a dolgozók kompetenciáit is javították az erre alkalmas kurzusok rendezésével.

A program célja, a nevelőszülői családokban nevelkedő gyermekek sokféle gondozási, nevelési, fejlesztési igényeit kielégíteni, a hálózat valamennyi szereplőjének támogatását nyújtani ahhoz, hogy a gyermekek családban nevelkedhessenek és lehetőleg ne kerüljenek intézménybe.

A gyermekek gondozását és fejlesztését szolgáló számos eszközt szerezhettek be a fejlesztő játékoktól, a különböző csecsemőápolási eszközökig. Mindezekkel a fiatalok biztonságosabb neveléséhez, egészséges fejlődéséhez járultak hozzá. A szervezetfejlesztési tréningek, a nevelőszülők, a nevelőszülői hálózat szakembereinek tudását bővítették. Az elmúlt két évben a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat dolgozói szupervízión, problémafeltáró- és kezelő workshopon, konfliktuskezelésen, örömtréningen, és az eszközbeszerzéshez kapcsolódó kompetenciafejlesztésen vehettek részt, emelve a szakmai feladatellátás minőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában