Környezetünk védelme

2019.08.28. 08:55

Újabb szemétgyűjtési akció indul ősztől

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több év kihagyás után idén április 29-én Jobb, ha el se dobod! címmel indította újra országos szemétgyűjtési programját.

B. K.

Az akciót ősszel folytatja a társaság és szeptember 20-án ismét várja az önkéntesek, csapatok, baráti társaságok, cégek és önkormányzatok csatlakozását. A tavaszi akcióban több mint 12 ezer résztvevő, mintegy 400 helyszínen gyűjtötte a szemetet. Több száz teherautó közel egymillió kilogrammnyi hulladékot szállított el.

A társaság idén másfél milliárd forintot fordíthat ezen munkára, ami elegendő lenne hatvanezer tonna meleg aszfalt beszerzésére, de akár tizenöt kilométernyi mellékút teljes körű felújítására is.

Az önkéntesek csatlakozását szeptember 10-ig várják, jelentkezni online, a következő linken keresztül lehet: http://internet.kozut.hu/szemetszedes/. A cég minden csatlakozó számára térítés nélkül kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat biztosít és el is viteti a hulladékot – tájékoztat a Közút Nonprofit Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában