Eger

2018.09.18. 16:54

Újra itt a pincefesztivál, azaz A Szüret

A város, a KULTURMA és a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete összefogásával jött létre Eger szabadtéri pincefesztiválja, „A Szüret”.

M. H.

A háromnapos rendezvény a régi szokásokat megtartva, mégis a mai kor elvárásaihoz igazodó kikapcsolódást nyújt szeptember 21. és 23. között. A Szüret látványvilágában és gasztronómiai kínálatában is ötvözi a hagyományos elemeket a friss megoldásokkal. A helyi borok kóstolgatása és a különleges ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, kézműves vásárok várnak mindenkit. A program pénteken élő gitázenével kísért rendhagyó kóstolóval kezdődik, majd este KFT koncerttel zárul a nap.

Szombaton traktoros felvonulás indul a Dobó térről a Szépasszonyvölgybe, ahol a Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény várja a kilátogatókat a Székelyföldi és magyar, valamint Heves-, Kovászna- és Hargita megye képviselőivel. A vasárnap bábelőadással és játszótérrel is készülnek a szervezők a kisebbeknek. Ezen a napon az egri néptáncegyüttesek közös gálaműsorral kedveskednek a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában