Újraélesztési gyakorlat

2019.01.24. 14:30

Újraélesztési tanfolyam indult az egri kórházban

Sofőröket, betegszállítókat, konyhai dolgozókat, takarítókat, irodai munkát végzőket is tanítanak újraéleszteni a Markhot Ferenc Kórházban.

Heol

A népszerű tanfolyamon szívesen vesznek részt az intézmény munkatársai, azt vallják, aki gyógyító intézményben dolgozik, tudjon újraéleszteni – tudtuk meg az intézmény kommunikációs munkatársától, Szegedi Erzsébettől.

A tanfolyamon sokat tanulhatnak az intézmény munkatársai. Fotó: Birinyi Zsófia

Az oktatást szakképzett munkatársak végzik, a szükséges eszközök pedig rendelkezésre állnak a folyamatosan kiépülő oktató, skill labor révén, miután a kórház közel 150 millió forint értékben kapott különféle szimulációs eszközöket. A Markhot Ferenc Kórházban folyamatosan oktatják a munkatársaknak az újraélesztés ismereteit, ugyanis a gyakorlásra, az ismeretek frissítésére szükség van azoknál is, akik már vizsgát tettek újraélesztésből.

Az intézményben egyébként 24 órában négyfős úgynevezett újraélesztő sürgősségi csapat (MET) teljesít szolgálatot, s az újraélesztéshez szükséges műszerekkel azonnal segítséget tudnak nyújtani. A kórház fontosnak tartja, hogy munkatársai a legváratlanabb helyzetekben is képesek legyenek segíteni embertársaikon, s szakszerűen meg tudják kezdeni az újraélesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában