Tanfolyam

2019.08.16. 11:20

Újraélesztést tanultak az egri kórházban a média munkatársai

Az intézményben folyamatosan zajlik az újraélesztés oktatása, sofőröket, betegszállítókat, konyhai dolgozókat, takarítókat valamint irodai munkát végzőket is tanítanak.

M. H.

dav

A Média Eger Nonprofit Kft. több mint húsz munkatársa vett részt nemrég újraélesztési tanfolyamon a Markhot Ferenc Oktatókórházban – tájékoztatta közleményben portálunkat Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense.

Az intézményben folyamatosan zajlik az újraélesztés oktatása, sofőröket, betegszállítókat, konyhai dolgozókat, takarítókat valamint irodai munkát végzőket is tanítanak. Az kórházban működő Intézeti Oktatásszervező Csoport munkatársai Koskáné Török Tünde vezető intézeti szakoktató irányításával tanítják meg az újraélesztést. A szükséges eszközök pedig rendelkezésre állnak a folyamatosan kiépülő oktató, skill labor révén, miután a kórház közel 150 millió forint értékben kapott különféle szimulációs eszközöket.

Egyébként a Markhot Ferenc Kórházban folyamatosan oktatják a munkatársaknak az újraélesztés ismereteit, ugyanis a gyakorlásra s az ismeretek felfrissítésére mindig szükség van azoknál is, akik már vizsgát tettek az újraélesztésből. Az intézményben 24 órában négyfős újraélesztő sürgősségi csapat teljesít szolgálatot. A kórház szeptemberben civilek számára is indít tanfolyamot, hogy a lakosság minél szélesebb körben elsajátíthassa az újraélesztés alapismereteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában