hatvan

2017.10.23. 16:15

Van bátorságuk szembenézni a nehézségekkel

Hatvanban a különböző álláspontokat képviselők összefogásáról beszéltek az ünnepi beszédet mondók október 23-án.

T. O.

– A magyar szabadságszerető nép – mondta Horváth Richárd, Hatvan polgármestere az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola udvarán tartott városi megemlékezésen.

– Bennünk, hatvaniakban a bátorság és a józan ész mindig jól megfért egymás mellett. Sohasem vágytunk olyan szerepre, amely meghaladja az erőnket, és ma sem vágjuk olyan fába a fejszénket, amely a fejünkre dől. 1956 októbere Hatvanban az összefogásról és a nemzeti érdekek melletti kiállásról szólt. Talán nehezebb az út most, mint korábban volt, de nekünk van bátorságunk szembenézni a nehézségekkel, mert tudjuk, hogy Európában olyan időket élünk, amikor az igazságtalanság nem ad felmentést a kötelesség teljesítése alól, ezért ránk – jelenlegi városvezetőkre – Hatvan lakossága mindig számíthat, mert Hatvan a hatvaniaké – fogalmazott a polgármester.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából a Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium tanulói „Dal azokról, akiket a holnap megkoszorúz” címmel adtak ünnepi műsort. Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták a mártírok emlékművét.

Borítókép: Albert Péter

Címkék#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában