megmérettetés

2019.06.27. 14:47

Véget ért az Év Erdésze verseny

Alapos szakmai felkészülés és regionális versenyek előzték meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által szervezett Év Erdésze versenyt, mely június 19-20 között zajlott, Lengyel-Annafürdőn.

Heol

Fotó: Vigh Ilona

Az országos szakmai megmérettetésen 25 erdésztechnikus indult határon innen és túl, köztük az állami erdőgazdaságok legjobb szakemberei – tájékoztatta a Heolt Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője.

Az Egererdő Zrt. külön szakmai és lövészversenyt szervezett az Év Erdésze verseny elődöntőjeként 2019 tavaszán. A közel 100 fő helyi erdész rátermettségét a Füzesabonyi Városi Lőtéren és a Szilvásváradi Erdészet területén mutathatta meg.

Füzesabonyban a fegyverforgatásban jártas kollégák versengtek az első helyezésért. Az erdészek munkájához szorosan kötődő vadászati feladatokhoz hasonló, korongvadászat és nagygolyós versenyszámokban adtak számot lőkészségükről.

Fotó: Vigh Ilona

A lövészversenyen a Mátrafüredi Erdészet kétszeres sikert aratott. Csapatban elhozták az első díjat, és egyéniben is az erdészet egyik kollégája, Tiffinger Tamás állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az erdészversenyen a mindennapi munkához kötődő tesztkérdések után terepi feladatok vártak a versenyzőkre. Az országos megmérettetéshez hasonlóan választékolás, erdei nagyvadfajok trófeabírálata, fatérfogat becslés, gyérítésjelölés versenyszámokban adtak számot tudásukról a zöldruhás szakemberek.

Az Egri Erdészet tapasztalt erdésze, Csernóczky Péter nyerte a regionális fordulót, aki ezáltal továbbjutott az Év Erdésze versenyre. Az országos megmérettetést Kocsis István Attila, a Nyírerdő Zrt. kerületvezető erdésze nyerte, az Egererdő Zrt. versenyzője 20. helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában