honvédelem

2019.06.05. 17:26

Versennyel neveltek a haza védelmére Egerben

A csapatok honvédelmi stílusú feladatokban mérték össze tudásukat.

Süli K.

Honvédelmi stílusú feladatokat oldottak meg a gyerekek Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjai végeztek az első helyen a Hertelendy Gábor Védelmi Igazgatási Vetélkedőn, amelynek utolsó fordulóját szerdán rendezték meg Egerben. A verseny célja a honvédelmi nevelés volt.

A hatodik alkalommal megrendezett megyei versenynek az ötödik fordulóját rendezték meg a megyeszékhelyen, a csapatok honvédelmi stílusú feladatokban mérték össze tudásukat. Lőniük kellett, fegyvert összeszerelni, de tesztfeladatot is megoldottak.

Bozsákovics László, a Heves Megyei Védelmi Bizottság titkára elmondta, a verseny első négy fordulóját a legnagyobb közösségi oldalon keresztül bonyolították le, a diákoknak többek között rendőrségi, katasztrófavédelmi és vízügyi feladatsorokat kellett megoldaniuk. Hozzátette, mivel megyénkben évek óta nincs élő katonai alakulat, különösen fontos a honvédelmi nevelés, ezt célozza a megmérettetés.

Honvédelmi stílusú feladatokat oldottak meg a gyerekek Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A versenyen hetedik osztályos csapatok vehetnek részt, ezzel szeretnék még a pályaválasztás előtt a rend- és honvédelem felé orientálni a fiatalokat. A bizottság minden évben honvédelmi tábort is hirdet 7-11 éveseknek, ahol játékos keretek közt tanulhatnak honvédelemről, és ismerhetik meg a védelmi igazgatásban dolgozók munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában