Víz Világnapja

2019.03.22. 11:13

Vizet és rajzfilmet minden embernek!

A víz világnapja alkalmából szervezett rendezvények minden esztendőben más-más aktuális témára fókuszálnak.

Heol

Az idei programsorozat mottója: Vizet mindenkinek! A nemzetközi szlogen elsősorban olyan problémára irányítja rá a figyelmet, amit hazánkban talán észre sem veszünk. Milliók élnek ugyanis a világban úgy, hogy nincs elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű vizük.

A tiszta ivóvízen túl gondolnunk kell a mindennapi életvitelhez szükséges vízre is, hiszen a háztartások, az iskolák, a munkahelyek, továbbá a mezőgazdaság, az ipar szereplői egyaránt küzdenek a túlélésért a vízhiányos, aszály sújtotta területeken – adta hírül a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Minden csepp számít a legfontosabb éltető elemből. Képünk illusztráció Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A világnap alkalmából az elkövetkező hét végén országosan számos moziban is premier előtt vetítik a környezettudatosságra nevelő Vízipók-csodapók című egész estés rajzfilm digitálisan felújított változatát – írja az Magyar Távirati Iroda. A rajzfilm a természet szeretetére, s a környezet védelmére is tanít.

A vetítéseket a WWF Magyarországgal és ­nemzeti parkokkal együttműködve rendezik meg. A WWF, azaz a természetvédelmi világalap hazai alapítványa több mint huszonöt éve dolgozik a hazai erdők védelméért, a vizes élőhelyeink megőrzéséért, valamint az éghajlatváltozás mérsékléséért, s az őshonos fajok megóvásáért. Mára folyóink és természetes árterületeink több mint 90 százaléka eltűnt, nagyon fontos tehát a megmaradt területek megőrzése és helyreállítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában