Rekord

2017.07.20. 13:03

Többtonnányi kokaint fogtak a német vámosok

Rekordnagyságú, 3,8 tonnás kokainfogásról számoltak be a német vámosok csütörtökön Hamburgban.

Hamburg, 2017. július 20. A német vámhatóság fegyveresei az általuk lefoglalt, kokaint tartalmazó csomagokkal egy hamburgi katonai bázison 2017. július 20-án. A csempészek mintegy 3.8 tonna kokaint rejtettek egy dél-afrikai teherhajó rakománya közé, a csempészáru becsült értéke 800 millió eurót (kb. 245 milliárd forint). (MTI/AP/DPA/Christian Charisius)

Az utcán hozzávetőleg 800 millió eurót (245 milliárd forint) érő kábítószert egy Hamburg északi részén fekvő, szigorúan őrzött katonai bázison mutatták meg az újságíróknak. A szállítmány Dél-Amerikából származik, és három különböző rajtaütésben foglalták le a hamburgi kikötőben. A német hatóságoknak még soha korábban nem sikerült egyszerre több tonna keménydrogot lefoglalniuk.

(Borítókép: A német vámhatóság fegyveresei a kokaint tartalmazó csomagokkal egy hamburgi katonai bázison. MTI/AP/DPA/Christian Charisius)

 

Címkék#rekord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!