Kultúra

2008.01.25. 09:25

Állva ünnepeltek, és volt is mit

A sportversenyeken tapasztalható akkusztika miatt többen addódva várták, hogy miként "sül el" a kultúra-napi koncert a városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

S. P.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] A Vidróczki Néptáncegyüttes is kivette részét a nagyszabású produkcióból

Fotó: Suha Péter

[/caption]Nos, az aggodalom - szerencsére - alaptalannak bizonyult, a városi kórusok, a győri egyetemi zenekar, és persze a szólisták produkciója tökéletesen élvezhető volt. A monumentális mű, a Carmina Burana tényleg "nagyot szólt", igazán felemelő zenei élménnyel ajándékozva meg a közönséget. A hosszas próbák, a kiváló felkészülés révén a művészek nagyszerű koncertet adtak. A zavartalan műélvezethez pedig nagyban hozzájárult, hogy a csarnokban olyan hangfogó, visszhangzást gáltó burkolatot készítettek a falakra, ami alkalmassá tette a hatalmas teret a komolyzenei koncertre. Juhász Péter, a csarnok vezetője munkatársunknak elmondta: az átalakítás a koncert előtti napra készült el, s örömükre szolgál, hogy jelesre vizsgázott.

A közönségnek pedig szintúgy örömére szolgálhat, hogy egy ilyen valóban kiemelkedő színvonalú produkcióval ""debütált" koncertteremként a csarnok. S hogy valóban méltányolta a publikum a koncertet, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hangverseny végén állva ünnepelték az előadókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!