Kultúra

2008.02.13. 14:30

Csézy lázasan énekelte el a győztes dalt

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjében Csézy bizonyult a legjobb előadónak. Győzelme után gyors interjút adott a heol.hu-nak, most pedig pár nap távlatából értékelte a döntőt és a médiában azóta felröppent híreket.

Lovász Anikó

[caption id="" align="alignright" width="223"] Videoklip-forgatás közben.
[/caption] - A döntő után az országos média figyelmének középpontjába kerültél. Hogyan éled ezt meg?

- Mindenképpen jól, negatív kritikák nem igazán jutnak el hozzám. Nagyon örülök annak, hogy érzem az emberek támogatását. Sokszor idegenek gratulálnak, de kaptam már biztató levelet Mexikóból és Új-Zélandról is.

- A verseny kapcsán egyesekben némi feszültséget keltett a győzelmed, mivel voltak, akik úgy érezték, hogy az országosan is hosszabb ideje ismert Szekeres Adriennek kellett volna több szavazatot kapni. 

- Magyarázkodni nem szeretnék, így csak röviden reagálnék erre a felvetésre. A szavazás során végig mi ketten vezettük az élbolyt, a zsűri ítélete is csupán egy pont különbséget eredményezett kettőnk között. A közönségtől azonban én csaknem duplaannyi szavazatot kaptam, mint Adrienn. Az engem ért támadások miatt igazán a közönséget sajnálom és ezúton is szeretném megköszönni a támogatást mindenkinek, aki rám szavazott.

- A verseny után Rakoczai Viktor a győzelmet azzal is indokolta, hogy nem csupán rád, mint előadóra, hanem rá, mint zeneszerzőre is szavaztak. Te ezt hogyan látod?

- Viktor mögött már elég szép zenei pályafutás áll, így természetes, hogy sok szavazó számára az ő neve is vonzó volt. Úgy gondolom, hogy összességében egy nagyon jó produkciót tudtunk együtt összehozni.

- A dal kinti előadásmódjában lesz valamilyen változtatás?

- Tervezzük, hogy tovább színesítjük és bővítjük a produkciót, hogy a maximumot hozhassuk ki a dalból. A pontos részleteket azonban még csak most fogjuk majd kidolgozni. 

- A döntőhöz visszatérve: szerinted kik szavaztak rád? Van egy stabil rajongótáborod, akik támogattak, vagy sikerült az elmúlt hónapok alatt szélesebb körben is megszerettetned magadat?

- Az első számom, az Általad vagyok még októberben jelent meg, az albumom pedig november 9-én, így pont három hónapom volt arra, hogy országos szinten is bemutatkozhassam. Úgy gondolom, hogy a szavazatok egy jelentős részét az Eger-Mezőkövesd-Miskolc térség lakóitól kaptam, mivel ők már korábban is ismertek. Nem csak azért, mert a környékről származom, hanem azért is mert a vidéki rádiók folyamatosan játszották a dalaimat. A fővárosiak valószínűleg kisebb arányban voksoltak rám, hiszen a budapesti rádiók egyáltalán nem játszották a dalaimat míg a vidékiek hat hétig sugározták őket.

- Úgy hírlik, hogy a versenyen adódtak problémák, a Fiesta egyik tagja például a hangosításra panaszkodott. Te hogy láttad a kulisszák mögül?

- A többiek produkcióját nem láttam, de az én számomnál technikailag minden rendben volt. Az egyes dalokat egyébként máshogyan hallotta a közönség, és másként a studióban lévők, hiszen a zsűri magát a tiszta hangot szerette volna hallani, míg a nézők a televízión keresztül már a kevert hangot hallották.

- Azért mégiscsak adódott egy kis nehézséged.

- Igen, a párom a döntő hetében influenzás lett és nagyon izgultunk, hogy nehogy én is elkapjam tőle. Mire színpadra kellett állnom, már én is lázas voltam, és csak arra tudtam gondolni, hogy remélem, hogy elő tudom úgy adni a dalt, hogy a közönség ezt ne vegye észre.

- Hogyan ünnepeltél az eredményhirdetés után?

- Nagyon boldog voltam. Autóval hazaszaladtunk Mezőkövesdre egy gyors ünneplésre, kicsit együtt örültünk az ismerősökkel, de ez csak egy villámlátogatás volt, hiszen mennem kellett vissza Budapestre, mivel másnapra már több tévéműsorba is meghívtak.

- Az egyik országos tévécsatorna felhívta rá a figyelmet, hogy korábban a Megasztárban is indultál, de akkor nem sikerült túljutnod az előválogatáson. Hogyan történt ez pontosan?

- Korábban is vettem már részt versenyeken, több fórumon is bemutatkoztam. A Megasztárban is indultam, de ez valamiért nem sikerült. Ennek ellenére ezt nem kudarcként éltem meg. Talán nagyon más volt az ottani zsűri elképzelése és nem igazán én voltam az az előadó, akit kerestek.

- Tudod-e már, hogy mivel lépsz fel Hamburgban?

- Március 27-én lesz kint a bemutatkozó Csézy-est, most még ennek is csak körvonalazódik a pontos programja. A cél az, hogy bemutatkozhassan a kinti zenei élet nagyjainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!