Kultúra

2008.02.24. 17:37

Flóra továbblépett Réka szerepéért

Nagy izgalmakat hozott az István, a király rockopera jubileumi előadására szereplőket válogató tévéműsor-sorozat második élő döntője.

Egres Béla

Egerből Herczeg Flóra jutott be A Társulat című, a Magyar Televízió egyes csatornáján futó versenysorozat legjobb 48 versenyzője közé. Az első huszonnégy versengőt még múlt hét végén láthatta a nagyérdemű, de az igazi „egri élő döntőre” most szombaton került sor. Nem csak Flóra okán mondhatjuk, hogy a megyeszékhelyről is szólt az adás, hiszen két olyan színész-versenyző is képernyőre került, akiket jól ismerhetnek a városban. Barát Attila és Derzsi György több nyári produkcióban is fellépett itt, sőt egymás partnereiként is láthattuk őket a Mária evangéliuma Jánosaként, illetve Jézusaként. Attila az itteni István, a királyban Tordát és Laborcot is énekelte.

Hármukért szoríthatott hát az egri publikum, nem is sikertelenül. Flóra egyszerűen elkápráztatta a zsűrit és a közönséget egyaránt, ahogy egyszerű eszközökkel, zöld ruhájában és mezítláb Bródy János „népdalát”, a Ha én rózsa volnék-ot énekelte, könnyet csalva a szemekbe. Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház leendő igazgatója, a zsűri tagja angyali hangként értékelte Flóra produkcióját, hozzátéve, hinnie kell abban, hogy érdemes az énekléstől a színház felé elmozdulnia. Kocsák Tibor úgy vélte, megkapta azt a tisztaságot az előadásból, amit várt. Ezt pedig nem „csak” a hang, de a lélek tisztaságára is értette.

Barát Attila a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című Apostol-slágerrel, míg Derzsi György a Várj, míg felkel majd a nappal varázsolt színházat a képernyőre. Mindkettőjük alakítását és énekét nagyra értékelték a bírálók. Barát produkciójáról Szikora János, az István a király majdani rendezője, a zsűri elnöke elmondta, hogy a világ legnehezebb dolgát vitte véghez a Madách Színház színművésze, amikor képes volt hitelesen érzelmes lenni. Mindezt úgy, hogy egy ilyen nehéz dal éneklését komoly színészi játékkal tette még teljesebbé. Kocsák Tibor egyszerűen bravúrosnak nevezte Barát szereplését.

Derzsi értékelésekor kiemelték, hogy bár elsöprő humorral áldotta őt meg a sors itt épp a drámaiságból adott ízelítőt. Mint Kocsák fogalmazott: félelmetes hangi kvalitásait a dráma szolgálatába állította. Miután mind a 24 versenyző bemutatkozott a zsűri egyértelműen továbbjuttatta mindhármukat a következő fordulóba.

A hosszadalmas közönségszavazati procedúra végeredményeként szintén mindhárman ott lehetnek a következő műsorban. Összesítésben végül Flóra és Gyuri a második, míg Attila a harmadik helyen, magabiztosan jutott tovább. A versengés következő fordulóját március 1-jén, illetve 8-án rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!