Kultúra

2008.11.09. 15:23

Újborral s libával nem lehet hibázni

Márton-napi gasztronómiai hagyományokat kíván teremteni a farkasmályi Bárdos Pincészet.

Faragó Zoltán

Egyszerre a libasült és az újbor ünnepe Farkasmályban a Márton-nap. Bárdos Benjámin, a borászat tulajdonosa személyesen invitálta borvacsorára barátait, ahol bemutatta az idei újbort: a fehérboroknál a Zenit-Szürkebarátot, a vörösboroknál a kékfrankost. Hozzá pedig a lényeget: a kemencében sült libapecsenyét. Persze a bemutató több volt, mint zártkörű esemény: sőt, Bárdosék úgy tervezik, hogy széles körben elterjesztik a menüt, melyet a Kékes Étterem konyhaszemélyzetének segítségével tálalnak a bor mellé.
- Megfizethető árú ételsort szeretnénk kínálni főként a helybéli érdeklődőknek, de természetesen távolabbról is várjuk azokat, akik egy régi magyar gasztronómiai hagyományt szeretnének velünk együtt felidézni - mondta Bárdos Benjámin.
November végéig tart a borturizmust és a konyhaművészetet összepárosító „akció”, s a sikert jelzi, hogy több csoport is bejelentkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!