2008.11.09. 15:23
Újborral s libával nem lehet hibázni
Márton-napi gasztronómiai hagyományokat kíván teremteni a farkasmályi Bárdos Pincészet.
Egyszerre a libasült és az újbor ünnepe Farkasmályban a Márton-nap. Bárdos Benjámin, a borászat tulajdonosa személyesen invitálta borvacsorára barátait, ahol bemutatta az idei újbort: a fehérboroknál a Zenit-Szürkebarátot, a vörösboroknál a kékfrankost. Hozzá pedig a lényeget: a kemencében sült libapecsenyét. Persze a bemutató több volt, mint zártkörű esemény: sőt, Bárdosék úgy tervezik, hogy széles körben elterjesztik a menüt, melyet a Kékes Étterem konyhaszemélyzetének segítségével tálalnak a bor mellé.
- Megfizethető árú ételsort szeretnénk kínálni főként a helybéli érdeklődőknek, de természetesen távolabbról is várjuk azokat, akik egy régi magyar gasztronómiai hagyományt szeretnének velünk együtt felidézni - mondta Bárdos Benjámin.
November végéig tart a borturizmust és a konyhaművészetet összepárosító „akció”, s a sikert jelzi, hogy több csoport is bejelentkezett.